Navštívil jsem 19. ročník Dny medu v Pardubicích

24.10.2018 17:46

19. ročník Dny medu, který se uskutečnil 13. října 2018, začal slavnostním průvodem včelařů z tržiště Veselka na Třídě Míru přes Pernštýnské náměstí ke KD Hronovická. Včelaři byli doprovázeni jak policií, kteří zastavovali dopravu na křižovatkách pro nerušený chod průvodu, tak přáteli včel a medu, kteří si nenechali tento zážitek ujít. V průvodu nechyběli hosté z Polska a Bulharska.

  Na Pernštýnském náměstí na průvod čekal primátor města Pardubice Ing. Chorvát. Ten poděkoval včelařům za jejich prospěšnou práci a popřál jim bohatou medovou nadílku.

Před krajským úřadem stál radní Pardubického kraje Ing. Kroutil. Ten měl připraven vtipný rýmovaný přednes a nazapití něco ostřejšího.

Zhruba od deseti hodin začaly oslavy „Dny medu 2018“ přivítáním hostů a slavnostními fanfáry gotické dudácké skupiny „Grál“. Dále byla otevřena výstava. Návštěvník se mohl těšit na vystoupení folklorního souboru Perníček a zahraničních hostů, na med a medové výrobky, skleněný úl se živými včelami, dílničky pro děti, prezentaci včelařského kroužku, řemeslné práce, besedu se zahraničními hosty a v neposlední řadě na soutěže o nejlepší med a medovou etiketu.

Slavnosti skončili v 17:00. Osobně jsem je navštívil a všem vřele doporučuji. Jak program, tak trhy byly výborné.

 

Fotky naleznete zde.

Videa k prohlédnutí naleznete zde. Video 1Video 2Video 3Video 4